Винс Жиронда - тайните на перфектната физика


Бодибилдинга не е само вдигане на тежести, но много хора, които искат да направят тела, като на културистите, затова тренират прекалено много.
Целта на бодибилдъра трябва да бъде да изгради перфектна физика, а не да вдига възможно най-големите тежести.

Какво е перфектна физика?
Помните ли страхотните физики от миналото – тези класическите, големи ръце, широки рамене, гърди и рамене малки кръстове и бедра. Те имаха перфектни пакет от маса и форма. За да получите този вид, трябва да тренирате като такъв или по-добре мислете като такъв, скулптор на своето тяло.

Изграждане на тялото
Винс нарече това „Създаване на илюзия”, но аз мисля, че обърканите хора, това което наистина Винс има предвид е, че не само изглеждат големи, но ще изглеждат още по-големи,  защото  ще са изградили на правилните места и да бъдат избягвани места, които ще отнемат от вида, който всъщност искате, дори може да ви направи да изглеждате по-малки.
Трябва да използвате щанги и дъмбели, за да извайвате тялото си,а не само да тренирате и да се притеснявате за това, което правите.
Правилният начин да го направите това е да работите върху всяка част от всеки мускул, това пренебрегва всеки културист, и да работят тези части в вашия собствен възстановителен процес, както и правилно хранене разбира се!
За да се следи пропорцията на всеки мускул правилно, ще се тренира само едно упражнение за мускулна група и това ще бъдат упражненията, които ще изведат правилната част от мускула, които искаме да изградим. Това позволява да се вложи цялата енергия в това едно упражнение, това с 100% възстановяване ще доведе до много бърз растеж.

Тренировъчната програма
Повдигане на дъмбели пред гърди 3 серии по 8 повторения
Кофички 3 серии по 8 повторения
Придърпване на вертикален скрипец 3 серии по 8 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже  3 серии по 8 повторения
Бицепсово сгъване с щанга 3 серии по 8 повторения
Хакен клек 3 серии по 8 повторения
Повдигане на пръсти от седеж 3 серии по 8 повторения
Жабешки коремни преси 3 серии по 8 повторения

Няма коментари:

Публикуване на коментар