Креатин - често задавани въпроси


Какво е креатин и какво прави?
Креатина се използва за увеличаване на мускулната маса, може да се намери в човешкото тяло по естествен път, но в малки количества. Тялото може го получава от храната и хранителните добавки, който са богати на креатин. Той е комбинация от три аминокиселини Аргинин (Arginine), глицин (Glycine) и метионин (methionine).

Готов ли съм да приемам креатин?
Това е лично твой избор.  Много хора са използвали креатин в един или друг момент и са се възползвали от ползите му.

Трябва ли цикъл креатин?
Това все още е не е потвърдено от специалисти. Но се предполага, че положителните ефекти от креатина са като се прави цикъл и се предотвъртява пристрастяването към него от организма.

Креатинът е нестабилен в разтвор?
Да, вярно е. Трябва разграждането да стане по безопасен начин за човека. Препоръчително е креатинат да не се оставя разтворен в сок или вода за дълъг период от време (5-8 часа)
Каква е разликата между Креатин на прах и течен креатин и кое е по-добро?
Това е въпрос от както Креатинът съществува. Основната разлика е, че единия е течен другия на прах. Това е строго индивидуално, тъй като някой хора предпочитат креатин на прах, а други в течно състояние, а други избират Стак от креатин, който е комбинация от двете.
Има ли нежелани странични ефекти от използването на Креатин?
При няколко случая от спортисти има оплакване за газове, диария и подуване на корема с предозиране на креатин и самите те били излекувани като намалили дозите. Няма дългосрочни странични ефекти!

Кой креатин е най-добре да се използва?
Има много компании, които произвеждат креатин в една или друга форма, освен това е право на личен избор. Някой известни марки са: American Creatine, AST, HSC, ProLab, Muscletech Cell-tech,  EAS Phosphagen HP и много други.
Колко струва креатинът?
Цената е добър показател за качество, но не винаги е така. Може да се харчат около 20-50 лв. за 500-1000gm кутия.  Може да закупите и онлайн и да разгледате за по-голямо разнообразие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар