Митът за мастурбирането

На първо място, това е клинично обсъждане, не за моралът. Ако се чувствате вина за мастурбирането или се чудите за моралните ценности, тогава спрете да четете или говорете с родителите си или някой от вашата църква! Ако се чувствате обидени, не го четете!
"Мастурбирането намаля нивото на тестостерон, така че неможе да градите мусколи"
"Мастурбацията изчерпва протеиновите запаси, така че неможе да градите мусколи"
"Мастурбацията ще направи мусколите на едната ти ръка непропорционални на другата"

 Нека видим първия мит "Мастурбирането намаля нивото на тестостерон, така че неможе да градите мусколи". Никога не е имало проучване, което дори да намекне, че мастурбирането намаля нивата на тестостерон. Втори мит "Мастурбацията изчерпва протеиновите запаси, така че неможе да градите мусколи" Окей, т'ва е просто смешно! Помислете за протеините, които напускат тялото ви след мастурбацията, може би ~ 5g , а дневната приблизителна доза на бодибилдър е 200g. Друг начин да помислим над това е, ако беше вярно, значи всички елитни спортисти нямат право да правят секс. С всички пари в спортовете, може да сте сигурни, че ако има някаква истина в това, всички треньори в страната ще поискат общо въздържание от всички членове на екипа.
Нека разгледаме и третия последен мит "Мастурбацията ще направи мусколите на едната ти ръка непропорционални на другата" всички знаем колко трудно е да се изгради мускол. Ако беше толкова лесно да построим мусколите на ръцете, всеки който иска щеше да има ръце като на Попай моряка. Ако ръцете ви са различен размер, не е заради мастурбирането. Много малко хора са симетрични и естествено доминиращата им ръка е по-голяма. Нищо което правиш за няколко минути на ден неможе да даде ефект на ръцете ти!

1 коментар: