Таурин

Информация:
Тауринът е най-разпространеното органично съединение. Той играе важна роля в човешката  ретина. Добавката таурин играе важна роля в обмяната на веществата и е от съществено значение за новородените, който немогат да си я набавят сами. Той е станал обичайната съставка за енергийните напитки.  Тауринът е намерен в сърдечния мускул, белите кръвни телца, централната нервна система и скелетните мускули. Намира се в високи количества в яйцата, млечните продукти, риба и месо. Той е градивен елемент за всички други аминокиселини. Също така е установено в растения, гъби и някои видове бактерии, но в ниски нива. Той стабилизира клетъчните мембрани, както и функциите на сърцето и мозъка. Тауринът е като аминокиселина и жлъчна киселина. Той е производно от сяра, съдържащи аминокиселини и цистеин, различен е от другите аминокиселини, тъй като не е включен в протеини. Концентрацията на таурин в сърцето са високи. Витамин Б6 е нужен за да се синтезира хранителния продукт в организма.

Дозировка:
1,6 г. до 6 г се препоръчва от лекарите. Препоръчително е да се вземат между основните хранения, заедно с голямо количество вода. Винаги приемайте размера на дозата препоръчана от лекар, за да избегнем нежеланите реакции.

Съставки:
Съставките използвани в таурина са Витамин Ц, цинк, Витамин Б, Л-Метионин, Л-карнитин, кофеин.
Таурин




Ползи от таурин:
Присъствието му е полезно за храносмилане на мазнините и да контролира нивото на холестерола, също така понижава кръвното налягане. Той е антиоксидант и помага за засилване на имунната система,  укрепва сърдечния мускул, предотвратява образуването на кръвни съсиреци,  намаля рискът от инфаркт. Също помага за борба с диабета.


 Странични ефекти:

Ако използвате таурин според дозировката тя е безопасна и няма да има странични ефекти. Кажете на лекаря си, ако сте бременна,  имате здравни проблеми, високо кръвно. Нежелани реакции като болка в гърдите, проблеми с дишането, кожни обриви, диария, запек и т.н. Странични ефекти не са наблюдавани до момента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар